Проведе се семинар "Децата и нашето бъдеще"

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

На 09.09.2014г. в хотел „Легенди“, гр. Софиясе проведе семинар „Децата и нашето зелено бъдеще“. На семинара присъстваха представители на НПО сектора и учители и възпитатели от столични учебни заведения.Целта на семинара бе да предизвика и проведе диалог за ползите от формиране на отношение у подрастващите към проблема с разделното събиране на отпадъци и рециклирането за опазване на околната среда. По време на семинара се обобщиха резултатите по проект „Деца за зелено бъдеще“ и се демонстрираха добрите практики.

 

Семинар "Децата и нашето бъдеще"

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

На 09.09.2014г. ще се проведе семинар „Децата и нашето бъдеще“ в хотел „Легенди“ от 10:30ч., конферентна зала „Зимна градина“.;На семинара ще вземат участие представители на неправителствени организации, както и възпитатели и учители от столични учебни и детски заведения.

Целта на семинара е да предизвика и проведе диалог за ползите от формиране на отношение у подрастващите към проблема с разделното събиране на отпадъци и рециклирането за опазването на околната среда. По време на семинара ще се обобщат резултатите от проекта и ще се демонстрират добрите практики. Всеки желаещ може да заяви своето участие на телефоните на фондацията, както и на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Участието е безплатно.

 

Провеждането на открити уроци стартира

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

През Месец Март 2014 г. Фондация „Европейски център за еко агро туризъм България“ стартира провеждането на открити уроци в 4 столични (25 ОУ „Д-р Петър Берон“, 128 СОУ „Алберт Айнщайн“, 7 СОУ „Свети Седмочисленици“, 67 ОУ "Васил Друмев") училища и 4 детски градини (14 ОДЗ Карлсон, 76 ОДЗ „Сърничка“, 80 ОДЗ „Приказна калина“, 85 ЦДГ „Родина“)на тема „Зелено бъдеще“.

Целта на уроците е да подпомогне създаването на модел на поведение у подрастващите за устойчиво използване на природните ресурси. Уроците в детските градини се провеждат от специално нает екип от аниматори, които под формата на театър ги обучават за разделно събиране на отпадъци и тяхното рециклиране.

За училищата са наети 2 ма експерта в областта на опазване на околната среда. Тяхната програма е пригодена за лесно усвояване чрез мултимедийни уроци и ролеви игри.

Открити уроци на тема "Зелено бъдеще"

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Във връзка с изпълнението на проект „Деца за зелено бъдеще”, фондация „Европейски център за Еко Агро Туризъм - България” ще проведе открити уроци на деца на тема „Зелено бъдеще” в следните институции:

  • 14 ОДЗ „Карлсон“, гр. София - 06.03.2014г. и  24.03.2014г.;
  • 76 ОДЗ „Сърничка“, гр. София - 21.03.2014г.  02.04.2014г.;
  • 80 ОДЗ „Приказна Калина“, гр. София - 14.03.2014г. и 31.03.2014г.;
  • 85 ЦДГ „Родина“, гр. София - 12.03.2014г. и 26.03.2014г.;