Проект "Моят Глас за моята Европа"

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive
 

В началото на Месец Януари 2014г. Фондация „Европейски център за еко агро туризъм България“ стартира изпълнението на проект№13/133/П2-044  „Моят глас за моята Европа“, финансиран по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА (2011 – 2015), ПОДПРОГРАМА 2: НАЦИОНАЛНИ МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ И КАМПАНИИ.

Целта на проекта е да насърчи гражданската активност сред младежите в страната в контекста на предстоящите избори за членове на Европейски парламент 2014 година.

Проекта ще се изпълни в национален план, в рамките на 6 месеца, с помощта на иновативни и креативни методи за реализация.Целева група по проекта са младежи на възраст между 15 и 29 години, които ще преминат обучения на тема „Аз познавам Европа“ в градовете София, Кърджали и Сандански. Обученията ще се провеждат в групи от по средно 10 младежи, представители на младежки организации от страната в рамките на 1 ден, в периода Март – Май 2014 г.

В рамките на проекта се предвижда провеждане на широка информационна кампания, която да мотивира младите хора да вземат участие в предстоящите избори за Европейски парламент – 2014г. Информационната кампания ще включи следните мерки:

  •  Информационни брошури,  разясняващи структурата на Европейският парламент и даващи информация за изборният ден – как да се гласува и къде да получат младите необходимата информация за това.
  • Информационни плакати, стимулиращи с посланието си процеса на гласуване на младите хора.

В резултат от изпълнение на проектните дейностище се повиши информираността на младежите по отношение на европейските институции и тяхната роля във формирането и изпълнението на националните ни приоритети, ще се стимулира младежкото лидерство като инструмент за провокиране интереса на младите за участие в изборния процес.

Всеки желаещ за участие в предвидените обучения, трябва да попълни формуляр за регистрация  и да го изпрати на следния  e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. до 28.02.2014г.

Изтегли формуляр-.PDF      Изтегли формуляр - .doc